Ungdom

Är våldet en del av din vardag? Känner du ett behov av att prata med någon om dina upplevelser? Vi finns till för dig!

Du har rätt att känna dig trygg i ditt hem och de som ska ta hand om dig får inte hota, kalla dig saker eller slå dig. Det är alltid den som utsätter som är ansvarig för våldet!

Att vara med om att en närstående blir utsatt för våld i hemmet av den andre föräldern eller annan närstående är både otäckt och skrämmande. Hemmet blir inte den trygga plats det ska vara för ett barn. Många vuxna tror att barnen inte har sett eller hört något av det som hänt hemma. För oss berättar många att de har sett och hört mycket mer än vad de vuxna förstår.

Är du själv i en relation och utsatt?

Vem som helst kan hamna i ett förhållande där man blir utsatt för våld. En relation där någon får dig att må dåligt är inte bra. Då kan vara skönt att få hjälp för att bearbeta och förstå dina upplevelser.

Om man blir ihop med någon tänker man ofta att man ska må bra, att man ska känna sig trygg och älskad. Så borde det vara. Men det kan hända att man mår dåligt av att vara ihop, att ens självkänsla krymper i stället för växer. Om du själv är i en relation där det händer att din partner är elak, tvingar till sig sex eller gör dig fysiskt illa, kan det vara svårt att förstå vad som händer och att prata om det. Det är aldrig ditt fel att den du är ihop med gör dig illa, även om det kanske kan kännas så ibland.

Behöver du prata med någon om din situation finns vi här för dig.

Senast uppdaterad: 29 november 2023